http://lievehugo.com/site/images/banners/banner-lievehugo-1.jpghttp://lievehugo.com/site/images/banners/banner-lievehugo-2.jpghttp://lievehugo.com/site/images/banners/banner-lievehugo-3.jpghttp://lievehugo.com/site/images/banners/banner-lievehugo-4.jpghttp://lievehugo.com/site/images/banners/banner-lievehugo-5.jpghttp://lievehugo.com/site/images/banners/banner-lievehugo-6.jpghttp://lievehugo.com/site/images/banners/banner-lievehugo-7.jpghttp://lievehugo.com/site/images/banners/banner-lievehugo-8.jpg

Biografie

Artiest/Groep Titel Jaar Platenmaatschappij
Danny Brown Tribute voor Lieve Hugo - Wie sa memre joe 1975 (EP) Dureco
o.a. Ai sa Si, South South, West, Orlando Seymonson, Powl Ameerali, Iwan van Hetten en ATN Stadwijk A collective tribute to Lieve Hugo, memoria fu Iko
Artiest/Groep Titel Jaar Platenmaatschappij
Orchestra Washboard Washboard, Spirit ±1970 (LP) Imperial
Lieve Hugo King Of Kaseko 1974 (LP) Bovema
Lieve Hugo Wang Piepel Wang Nation 1975 (LP) EMI, Bovema
Lieve Hugo Mi Lobi Wan 1978 (LP) Dureco
Diverse The Beauty Of Surinam 1990 (CD) EMI
Lieve Hugo The King Of Surinam Kaseko 1998 (CD) EMI
Lieve Hugo Mi Lobi Wan

13-12-1934
Geboren als Julius Theodorus Hugo Uiterloo aan de Grote Dwarsstraat (thans Waaldijkstraat) in Paramaribo te Suriname.

1963
Uiterloo zingt in het Centraal Koor van de Rust & Vrede-kerk te Paramaribo. Hij speelt drums in Sluisdom en bij de saxofonisten George Schermacher en Jopie Vrieze.

1967 - 1970
Hugo Uiterloo maakt deel uit van de kaseko-formatie Orchestra Washboard. Deze band brengt de verandering van bigi-poku naar kaseko muziek tot stand. Bigi-poku is tot het eind van de jaren '60 de belangrijkste Afro-Surinaamse dansmuziek. Door allerlei invloeden verandert dit in kaseko.

1970
Orchestra Washboard komt naar Nederland voor een optreden in het Concertgebouw tijdens het Holland Festival. Na het Nederlandse tournee gaat Uiterloo terug naar Paramaribo waar hij meer optreedt dan zijn zwakke hart aankan. Dokters adviseren hem naar Nederland te gaan om zich medisch te laten behandelen.

1972
Hugo trouwt met Jetty Bouman.

1974
Hugo maakt zijn eerste album: The King of Kaseko. Stan Lok-Hin produceert het debuutalbum. De plaat verkoopt uitstekend. Lok-Hin voegt zich al snel als trompettist en arrangeur bij de begeleidingsband van Uiterloo (The Happy Boys).

1975
Tijdens een optreden met zijn begeleidingsband de Happy Boys in club Sosa te Amsterdam wordt Uiterloo geveld door een hartaanval. Op 15 november overlijdt hij in het OLVG in Amsterdam. Zijn lichaam wordt naar Suriname gevlogen waar het twee dagen voor de Dag van de Onafhankelijkheid begraven wordt.

1976 – 1978
Uiterloo's voormalige begeleidingsband Happy Boys treden op en maken platen. Via platenmaatschappij Dureco worden twee albums uitgebracht.